Mišrainių žiemai deriniai ir jų maistingumas

Mišrainių žiemai deriniai ir jų maistingumas

Turintiems savus sodus ir daržus, mišrainės žiemai tampa skaniausiu ir geriausiu dalyku, koks tik gali būti. Arba – rimtu privalumu, ruošiantis žiemai. Žinoma, reikia turėti tam laiko, kad būtų galima visas daržoves apdirbti ir iš jų pagaminti kažką naudingo. Jeigu dar nežinote, kokias mišraines rinksitės, štai keletas variantų, dėl kurių tikrai nesigailėsite.

Baltyminė mišrainė: pupelės ir šparagai

Baltymai – maistingiausia visų maisto produktų dalis, nes jie mums yra statybinė medžiaga. Taigi, jeigu norite baltyminės mišrainės, konservuoti turėsite įvairias pupeles, žirnius ir žirniukus, šparagus, smidrus. Bus labai skanu, o paskui galėsite tai naudoti tiesiog net ir kaip pagrindinį patiekalą, jeigu skaniai patroškinsite su įvairiais komponentais.

Grybai ir grybukai

Mišrainės žiemaiDar vienas variantas, kurį galėsite naudoti kone kaip pagrindinį patiekalą, arba tikrai kaip padažą prie kotleto – tai grybų mišrainės žiemai. Itin aktualu, mėgstantiems grybauti. Kai grybų yra, juk jų prisirenkame tikrai daug ir net per daug, daugiau, negu reikia. Taigi, grybai ir grybukai tampa tuo maistu, kurio prisivalgyti tikrai verta. Tačiau kur dėti visą perteklių? Geriausia – konservuoti ir dėl to paskui neturėti jokių problemų. Visą žiemą galėsite ant kepsnių naudoti savo surinktus ir sukonservuotus grybus.

Agurkai ir svogūnai

Tai – klasikinė konservuota mišrainė žiemai. Tikrai nuostabus dalykas. Klasikiniai konservuoti agurkėliai yra nepjaustyti, tačiau, kai ruošiate mišrainę žiemai, juos pjaustysite griežinėliais, ir dar drauge įdėsite ir svogūnų. Svarbu tik paruošti gerą skystį iš prieskonių. Tikrai turėsite visada ką skanaus įsidėti prie sūraus patiekalo.

Burokėliai ir svogūnai

Raudonas konservų mišinys – nebūtinai barščiams virti. Galima juos konservuoti taip, kad vėliau skaniai vartotumėte tiesiog sau. Pasidėtumėte prie kepsnio ir būtų labai skanu ir maistinga. O žinant, kad visa tai – iš jūsų pačių daržo – situacija tik geresnė.

Pomidorai ir paprikos

Labai skanus raudonas mišrainės variantas, kur skystyje plaukioja nuostabūs konservuoti vyšniniai pomidoriukai ir paprikėlių skiltelės. Labai skanu ir tinka prie visko. Jeigu yra galimybė, tokių pasigaminkite tiesiog kuo daugiau.

Paprikos ir pipirai

Trokštantiems kažko karštesnio – pagaminkite ir aštresnį variantą. Tai gali būti įvairios paprikos, ir aštresnės, ir švelnesnės. Taip pat ir pipiriukai įvairūs. Visa tai tiks specifinio aštraus skonio mėgėjams, o kitiems reikės gardžiuotis tuo rečiau.

Kopūstai ir morkos

Tradicinė kopūstienė gali būti ir užkonservuota, tuomet ji bus kitokio skonio, tačiau ji irgi labai tiks pagardinti įvairiems patiekalams žiemos metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *