Kaip neatrodo lietuviškas pajūrys

Kaip neatrodo lietuviškas pajūrys

Daugeliui iš mūsų naujas butas pajūryje galėtų kainuoti tiek pat kaip ir butas sostinėje – aukščiausią kainą. Ypač, jeigu, norisi kokybiško būsto. Pajūrio miestai prabangūs, nes jūros kranto turime labai nedaug, tad visas turizmas telkiasi ir poilsiautojai spaudžiasi vos keliuose pajūrio miesteliuose: Palangoje, Šventojoje, Karklėje, Juodkrantėje, Pervalkoje, Nidoje, Klaipėdos pakraštyje. Ir visgi, lietuviškas pajūrys turi labai daug išskirtinumo. Štai ko nerasite lietuviškame pajūryje, ir ką jame rasite.

100 proc. skaitmeninė būsto užsakymo sistema

PajūrisPirmiausia skirtumų ieškokime apgyvendinimo srityje. Aišku, nauji būstai poilsiui Palangoje išnuomojami ir per interneto platformas. Kaip minėjome, kurortinių pajūrio miestelių Lietuvoje tikrai nedaug, tad ir apgyvendinimas, galima sakyti, čia kitoks nei, pvz., Viduržemio jūros miesteliuose. Taigi, kai paklausa milžiniška, kiekvienas neišnuomotas būstas, galima sakyti, yra nuostolis. Dėl to patalpas, kuriose įmanoma gyventi, Palangoje išnuomoja visi: pradedant moderniais viešbučiais, prabangiais naujos statybos butais, baigiant sukiužusiomis trobelėmis ar rūsio patalpomis, įrengtomis nakvynei. Aukščiausios klasės rinkos dalyviai, aišku, naudojasi tokiomis nakvynės paslaugų platformomis kaip booking.com arba AirBnB, o paprasčiausi nuomotojai naudojasi senu geru bobutės metodu… Kuomet yra tiesiog stovima kelio pakraštyje su plakatu, raginant atvažiuoti pas ją, nes „dar yra laisvų kambarių“. Tad Palangos kurorte nerasite 100 proc. skaitmeninių rezervacijos paslaugų, nes tik geresnių butų nuomotojai tai daro internetu, kiti tiesiog laiko plakatą.

Palmės ir žydras paplūdimys

Lietuviškas pajūris – savotiškas ir nuostabus. Tačiau tai ne ta nuotrauka, kurioje matome žydriausią jūrą ir krante linguojančias palmes. Lietuviškas pajūris – nuostabus, tačiau vėsesnis. Čia tik dalį vasaros būna išties giedra, žydra ir panašiau į tropikus. Jūra įvairi, smėlis visada baltas, oras – kaip kada, vanduo irgi ne per šilčiausias, tačiau lietuviai savo jūros kranto lopinėlį labai myli, dėl to visi iš anksto rezervuoja butus ar kitas nakvynės vietas.

Daug pajūrio užkandinių paplūdimyje

Pasivaikščioję per nesibaigiančius Ispanijos ar Italijos kurortus, pamatysite, kad visur schema ta pati: vanduo, smėlis, užkandinės ir gultų nuomos vietos. Gal dėl to, kad pajūrio turime tiek nedaug, šis variantas pas mus nėra taip išplėtotas. Pas mus vis dar smėliu vaikšto čeburekų pardavėjai, o kavinių ant smėlio bei gultų nuomos punktų yra tik vienas kitas.

Atšiaurus paplūdimys

Ilgi purvini paplūdimiai – tai ne Lietuvos bruožas, nes ploto turime mažai. Akmenys ir skardžiai taip pat nebūdingi lietuviškajam pajūriui. Čia viską kloja baltas gražus smėlis ir malonios kopos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *