Meno svarba vaiko raidai

Meno svarba vaiko raidai

Mokiniai mokyklojePer televiziją nuolatos girdime politikus (ypač šiuo metu, kai visi agituoja už save artėjančių seimo rinkimų proga), kurie kaip susitarę kartoja apie švietimo svarbą vaikams ir visuomenei. Gaila, tačiau politikų kalbos labai dažnai ir lieka tiesiog kalbomis bei nesirealizuoja į jokią apčiuopiamą naudą. Visa laimė tame, jog gyvename laisvoje šalyje ir turime visas priemones savo ir savo vaikų gerovę susikurti patys – kviečiame užsukti į https://vitliolicejus.lt/lt/ puslapį ir susipažinti su tuo, ką siūlo ši privati ugdymo įstaiga.

Tai privati mokykla kurioje yra sustiprintas dėmesys inžinerinei, technologinei ir meninei pakraipoms. Net jei iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodo, būtent meninė pakraipa yra labai svarbi vaiko vystymuisi, ypač žemesnėse klasėse.

Būtent dėl integruoto meno (dailės, muzikos, šokio) ugdymo procese vaikai gali išsiugdyti kur kas geresnius komunikacijos įgūdžius lyginant su tais, kurie savo ugdymo procese neturėjo padidinto dėmesio meno disciplinai. Kuomet vaikai piešia paveikslėlius ar portretus, jis visų pirma komunikuoja vizualiai – perkelia savo mintyse laikomus vaizdinius ir idėjas ant popieriaus lapo. Tai reiškia, jog tai yra tokia pati komunikacija, tiesiog išreikšta kiek kita forma. Dėl šios priežasties lavinasi komunikaciniai įgūdžiai, kurie ateityje gali tapti itin svarbiais tiek profesiniame, tiek ir asmeniniame gyvenime.

Ne ką mažiau svarbūs yra ir problemų sprendimo įgūdžiai, kurie taip pat sparčiai vystosi į ugdymo procesą integravus meną ir su menu susijusius užsiėmimus. Kuomet vaikas susiduria su įvairiais meno kūriniais (tai gali būti paveikslai, šokiai, muzikos kūriniai), jis pajaučia, jog jo rankos ir sprendimai labai smarkiai įtakoja tai, kaip tas meno kūrinys atrodys. Tai reiškia vaikas realiai pajunta savo veiksmų įtaką ir supranta, jog gali arba išspręsti problemas ir pagerinti situaciją, arba pridaryti problemų. Labai svarbu vaiką nukreipti tinkama linkme ir parodyti kaip panaudoti savo įgūdžius tikslingai sprendžiant problemas. Kadangi visa tai bus daroma į pagalbą pasitelkiant meną, vaikui bus įdomus ir jis tai supras kaip žaidimą.

Galiausiai, meno integravimas į mokymosi procesą neabejotinai pagerins socialinius ir emocinius įgūdžius. Menas padeda vaikams nusiraminti ir pajausti įtaką savo rankose. Tokie teigiami poveikiai tiek ir emociniam intelektui, tiek ir kognityviniams įgūdžiams, tikrai bus pastebėti vėlesnėse klasėse, kadangi vaikas gebės geriau komunikuoti, ieškoti kompromisų, bei greičiau įsisavinti ir kitas žinias, kurios bus jam pateikiamos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *